ua en ru

У США затримали екс-співробітника ЦРУ, який міг повідомляти Wikileaks про кіберзброю

У США затримали екс-співробітника ЦРУ, який міг повідомляти Wikileaks про кіберзброю Ілюстративне фото (cia.gov)

Сайт Wikileaks опублікував цілу серію статей про кіберзброю ЦРУ

Американським властям після декількох місяців розслідування вдалося знайти і посадити за грати підозрюваного, який міг надавати Wikileaks інформацію про кибершпионаже з боку ЦРУ. Про це повідомляє видання Washington Post.

Зокрема, за інформацією видання, розслідування показало, що затриманий Джошуа Шульте працював на ЦРУ і допомагав розробляти комп'ютерні програми для шпигунства в кіберпросторі. Пізніше з'ясувалося, що він передав секретну інформацію на сайт Wikileaks, що опублікував в результаті цілу серію статей під рубрикою Vault 7.

Як повідомляє видання, Шульте був затриманий ще в кінці минулого року і міститься у в'язниці на Манхеттені. Проте звинувачення у розголошенні секретної інформації йому не висунуто, оскільки прокуратурі не вдалося зібрати достатньо доказів. В результаті приводом для затримання стали звинувачення в можливому розповсюдженні дитячої порнографії.

Як заявив заступник прокурора Південного округу Нью-Йорка Метью Ларош, ще в січні влади вивчали інформацію, не передавав Шульте дані Wikileaks за допомогою браузера Tor. Обшуки показали, що він користувався цим браузером, проте встановити, що він це робив для передачі секретних даних, не вдалося.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Великобританія і Сполучені Штати оприлюднили спільна заява про умисним кіберактивність, що проводиться урядом Росії.