ua en ru

США за п'ять років скоротять штат цивільних співробітників Міноборони на 5-6%

Пентагон планує скоротити в найближчі п'ять років кількість цивільних службовців на 5-6% від їх загального числа. Про це заявив перший заступник міністра оборони США Ештон Картер, повідомляє "Комерсант-Україна".

"У той час, коли ми виробляємо реструктуризацію своїх збройних сил, нам також необхідно провести реструктуризацію свого цивільного персоналу", - заявив Картер.

За його словами, протягом наступних п'яти фінансових років роботи позбудуться 5-6% від 780 тис. цивільних службовців Пентагону.

"Ці скорочення пропорційні тим, що здійснюються у збройних силах", - підкреслив Картер. До 2017 чисельність американської армії повинна знизитися з 565 тис. до 490 тис. Кількість морських піхотинців буде зменшено з 201 тис. до 182 тис. Зазначимо, що навіть після 2017 р. в США буде більше військових, ніж до 11 вересня 2001 р.

Керівництво Міноборони США має намір економити бюджетні кошти і з інших видаткових статей. Зокрема, в нинішньому фінансовому році планується на 20 млрд дол урізати витрати на операції збройних сил та обслуговування військової техніки. Крім того, за словами Картера, Пентагон має намір продовжити оптимізацію мережі американських військових баз та інших об'єктів такого роду. Заради цього військові запросили у Конгресу США санкцію на проведення в 2015 р. нового, шостого за рахунком раунду роботи відповідної комісії, яка раніше вже змогла домогтися щорічної економії у 12 млрд дол.

Картер підкреслив, що в майбутньому поміняються і пріоритети Пентагону: американські військові будуть приділяти все більше уваги Азіатсько-Тихоокеанському регіону, а не Ближньому і Середньому Сходу. При цьому високопоставлений військовий запевнив: зміна пріоритетів не має своєю метою стримування Китаю.

"Ребалансуванню не спрямована на когось конкретно, на якусь окрему країну або групу країн", - зазначив Картер.