ua en ru

США та Південна Корея відклали військові навчання через КНДР

США та Південна Корея відклали військові навчання через КНДР Ілюстративне фото (flickr.com The U.S. Army)

КНДР вимагала скасувати заплановані навчання Вашингтона та Сеула

Сполучені Штати Америки та Південна Корея відклали проведення спільних військових навчань, запланованих в листопаді, через невдоволення з боку Північної Кореї (КНДР). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як заявив міністр оборони США Марк Еспер, Вашингтон та Сеул домовилися відкласти навчання військово-повітряних сил для підтримки прагнення КНДР до мирного врегулювання ситуації на Корейському півострові.

"Я не розглядаю це як поступку. Я бачу в цьому добросовісну спробу ... для забезпечення миру", - наголосив глава Пентагону.

Крім того, Еспер закликав Пхеньян повернутися за стіл переговорів без попередніх домовленостей.

"Ми закликаємо КНДР продемонструвати ту ж саму добру волю, що і зважене рішення про проведення тренувань, маневрів та випробувань", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пхеньян звернувся до Вашингтону з закликом скасувати проведення спільних військових навчань з Південною Кореєю. У КНДР наголошували, що спільні навчання можуть стати причиною погіршення положення на Корейському півострові.

Напередодні, в КНДР звинуватили США у посиленні конфронтації через заплановані військові навчання з Південною Кореєю. В північнокорейському МЗС заявляли, що проведення військових навчань на Корейському півострові може поставити за загрозу дипломатичний процес.