ua en ru

США виступають за надання Грузії плану дій з членства в НАТО

США виступають за надання Грузії плану дій з членства в НАТО (МАР). Про це йдеться в заяві глави американської делегації в Північноатлантичному альянсі Майкла Тернера, повідомляють грузинські ЗМІ. У заяві, зокрема, сказано, що Грузія протягом років своєю активною участю в миротворчих операціях в Іраку та Афганістані надає "найважливішу допомогу", і вона довела, що є "надійним союзником і гарантом безпеки".
"Розширення альянсу не представляє небезпеки ні для однієї країни. Навпаки, воно зміцнює безпеку і стабільність у всьому євроатлантичному ареалі", - сказано в заяві.
У ньому також підкреслюється, що США на майбутньому саміті НАТО в Чикаго підтримають надання Грузії програми МАР. Крім того, в документі повідомляється, що палата представників американського конгресу приступила до розгляду резолюції щодо введення режиму вільної торгівлі з Грузією. США закликали всі держави - члени Північноатлантичного альянсу наслідувати прикладу Вашингтона і посилити торговельні відносини з Грузією.
Нагадаємо, що на останніх самітах у Бухаресті та Лісабоні Грузії було відмовлено у переході на щабель плану дій щодо членства в НАТО через невиконання програми демократичних реформ.