ua en ru

США ввели санкції проти Росії за "шкідливу зовнішню діяльність"

США ввели санкції проти Росії за "шкідливу зовнішню діяльність" Фото: Джо Байден (Getty Images)

Адміністрація президента США Джо Байдена ввела нові санкції проти Російської Федерації. Як заявили у Вашингтоні, санкції ввели за "шкідливу зовнішню діяльність" Росії.

"Сьогодні президент Байден підписав нове розпорядження про санкції, щоб продемонструвати рішучість адміністрації відреагувати на шкідливу зовнішню діяльність Росії та стримати її в повному обсязі", - заявили в адміністрації президента США.

Санкції вводяться, зокрема, за втручання в американські вибори, а також за здійснення кібератак на США.

США заборонили американським фінустановам брати участь на первинному ринку рублевих або нерублевих облігацій, випущених після 14 червня 2021 року Центрбанком Росії, Фондом національного добробуту РФ або Мінфіном РФ. Також заборонено надання позик в рублях або не в рублях цим російським установам.

"Ця директива дає уряду США право розширювати санкції щодо суверенного боргу Росії в разі необхідності", - відзначили в Білому домі.

Санкції також були введені проти шести російських компаній, які підозрюють в причетності до кібератаки на SolarWinds. А за втручання у вибори 2020 року санкції наклали на 32 юридичних і фізичних осіб, пов'язаних з РФ.

Крім того, санкції було накладено на 8 фізичних і юридичних осіб за причетність до окупації Криму.