ua en ru

США ввели нові санкції проти РФ за порушення американських законів

США ввели нові санкції проти РФ за порушення американських законів Фото: Президент США Барак Обама

Під дію санкцій потрапили 5 компаній

Уряд Сполучених Штатів Америки ввів санкції проти п'яти компаній РФ за порушення закону США про нерозповсюдження відносно КНДР, Сирії та Ірану. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті урядового видання Federal Register.

У документі говориться, що серед компаній з низки інших країн в список потрапили російські "Рособоронекспорт", "Мить" (літакобудування), "Конструкторське бюро приладобудування" (Тула), "Катод", корпорація "НВО машинобудування", а також всі їх підрозділи та дочірні підприємства.

Під дію санкцій також потрапили підприємства з Ірану, Китаю, КНДР, ОАЕ, Сирії, Судану та Туреччини. Санкції введені строком на два роки.
Офіційно документ опублікують 2 вересня.

Нагадаємо, ЄС може продовжити санкції проти Росії і бойовиків до березня. Про це повідомив The Wall Street Journal з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Санкції можуть бути застосовані майже до 200 фізичним та юридичним особам.

Очікується, що рішення може бути прийнято в середу на засіданні Комітету постійних представників країн-членів ЄС.

Зазначимо також, що сьогодні Рада національної безпеки і оборони України розгляне питання введення санкцій проти РФ.

Крім того, як раніше повідомлялося, Порошенко заявив, що восени Україна персональні санкції проти Росії в разі невиконання зобов'язань.

"Україна сьогодні підтвердила свою репутацію надійного партнера, посилила імідж країни, яка виконує взяті на себе міжнародні зобов'язання і виконує мінські угоди, на відміну від Росії. І якщо Москва не схаменеться, восени будуть продовжені персональні санкції проти осіб, причетних до аншлюсу Криму та окупації Донбасу, а на початку наступного року - і секторальні економічні санкції", - заявив глава держави.

Нагадаємо також, що під час робочого візиту в Брюссель, Порошенко заявляв про те, що очікує від Євросоюзу продовження і посилення санкцій проти РФ.

"Мирний процес повинен бути справжнім, а не фейковим. Росія не виконує Мінські домовленості. Ми очікуємо, що Європейський союз найближчим часом схвалить посилення санкції у зв'язку з російською агресією по відношенню до України", - зазначав Президент.