ua en ru

США ввели санкції проти казначея ІДІЛ

США ввели санкції проти казначея ІДІЛ Фото: бойовики ІДІЛ (скріншот youtube.com televisionOrient)

Власність казначея, що підпадає під юрисдикцію США, блокується

Департамент по контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США ввів санкції проти одного зі казначеїв терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) Саліма аль-Мансура. Про це повідомляє прес-центр відомства.

У результаті рішення департаменту вся власність і інтереси у власності аль-Мансура, що підпадає під юрисдикцію США, блокуються, а особам США заборонено брати участь в угодах з ним.

"Міністерство продовжує працювати в тісній співпраці з урядом Іраку для ліквідації фінансових мереж ІДІЛ як всередині, так і за межами контрольованої ІДІЛ території", - заявив директор департаменту з контролю за іноземними активами Джон Сміт.

Мансур був пов'язаний з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда" в Іраку в 2009 році, коли займався збором коштів для підтримки тероризму в країні. На початку 2014 року Мансур брав участь в переправленні сотень тисяч іракських динарів підрозділам ІДІЛ в Мосулі. Крім того, в 2016 році він відповідав за продаж сирої нафти, яку "Ісламська держава" видобула на нафтових родовищах в Іраку і Сирії.

Нагадаємо, ІДІЛ почали виходити з прикордонної зони Ліван-Сирія під сирійським військовим ескортом.