ua en ru

США запровадили нові санкції проти росіян, які причетні до втручання у вибори за кордоном

США запровадили нові санкції проти росіян, які причетні до втручання у вибори за кордоном Фото: США запровадили нові санкції проти росіян (Getty Images)

США запровадили нові санкції проти Росії, які стосуються двох осіб і чотирьох організацій. Мова йде про втручання у вибори за кордоном і зловмисну кіберактивность.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство фінансів США.

У списку підсанкційних осіб Наталія Бурлінова - відома як засновник та президент "Креативної дипломатії". Працювала у "Рособоронекспорты", потім два роки - в дирекції міжнародних програм "РИА Новости", у тому числі в бюро у Вашингтоні.

Ще один "щасливчик" американських санкцій - Олександр Іонов. Це - засновник "Антиглобалістського руху Росії", член Громадської ради ФСВП, колишній член московської ОНК. За даними ЗМІ, Іонов займається охоронним бізнесом у Сирії, а також консультуванням місцевих бізнесменів. Причетний до співучасті у політичних репресіях, складання доносів на незалежні ЗМІ та публічні наклепи на журналістів, співучасті у схемах з обходу міжнародних санкцій.

Крім цього, під санкції потрапили також 4 організації:

  • "Креативна дипломатія", пов'язана з уже згаданою Наталією Бурліновою;
  • "Антиглобальний рух Росії", пов'язана з вище згаданим Олександром Іоновим.

Також під санкції США потрапили ще дві організації пов'язані з Іоновим - "Іонов трансконтиненталь" та "Глобальне інформаційне агентство "Стоп імперіалізм".