ua en ru

США відновили діяльність організацій по наданню допомоги Сектору Газа

Сполучені Штати в неділю, 14 серпня, відновили діяльність організацій по наданню допомоги Сектору Газа, після того як ісламістське угрупування "Хамас", яке управляє територією, відмовилося від своїх вимог про надання конфіденційної інформації про їх роботу. Про це агентству Reuters повідомив офіційний представник США.

У п'ятницю організації-партнери USAID припинили свою діяльність, після того як "Хамас" закрив офіс однієї з неурядових організацій, Міжнародного медичного корпусу (IMC). Тоді співробітники благодійної організації відмовили ісламістському угрупованню в доступі до документів.

"Станом на 14 серпня партнери USAID відновили надання допомоги для палестинського народу в Секторі Газа", - повідомив американський представник Reuters.

Він повідомив, що в разі надання доступу до звітів організацій стався б витік фінансової та адміністративної інформації, реквізитів співробітників і бенефіціарів.

Старший чиновник "Хамас" підтвердив відновлення діяльності IMC, додавши, що влада відмовилася від запиту на аудит фінансованих USAID організацій.

Палестинські неурядові організації, що фінансуються Європейським Союзом, в минулому також скаржилися на втручання "Хамас" в їхні справи.

Нагадаємо, на днях стало відомо, що Сектор Газа має намір ввести візову систему для іноземців. У випадку, якщо візи будуть введені, це ускладнить роботу міжнародних благодійних організацій, яким заборонено мати справу з представниками "Хамас", яку США і Організація Об'єднаних Націй вважають терористичним угрупуванням.