ua en ru

США посилює заходи безпеки авіаперельотів

США посилює заходи безпеки авіаперельотів Фото: після терактів у Брюсселі в США подбали про безпеку власних аеропортів

Планується у всіх аеропортах країни посилити заходи безпеки в залах реєстрації і отримання багажу

Після терактів у Брюсселі, сенат США посилив заходи безпеки на транспорті всередині країни і затвердив програми Федерального управління цивільної авіації США до вересня 2017 року. Відповідний законопроект верхня палата схвалила у вівторок, повідомляє Reuters.

Законопроект підтримали 95 сенаторів, проти проголосували 3.


Серед нових заходів безпеки - збільшення вдвічі в аеропортах країни кількості команд з собаками, які шукають вибухівку, посилення заходів безпеки в залах реєстрації і отримання багажу.

На думку голови сенатського комітету з торгівлі, науки та транспорту Джона Туна, нове законодавство "зробить подорожі безпечними та більш сприятливими для пасажирів".

Згідно з процедурою, документ буде направлений в Палату представників, яка раніше не змогла прийняти законопроект щодо Федерального управління цивільної авіації США. Причиною стала незгода з питання приватизації системи контролю авіаруху. Як повідомляє агентство, сенатський законопроект, який підтримали як республіканці, так і демократи, не зачіпає питання приватизації, однак вводить заходи посиленої безпеки.

Нагадаємо, міністр транспорту Бельгії пішла у відставку через теракти 22 березня.