ua en ru

США не тренують бійців "Правого сектора", - Держдеп

США не тренують бійців "Правого сектора", - Держдеп Фото: Джон Кірбі

Держдеп прокоментував події в Мукачево

Сполучені Штати Америки (США) не тренують бійців "Правого сектора". Про це в ході брифінгу заявив представник Державного департаменту США Джон Кірбі.

"США це не навчають кого-небудь із членів "Правого сектора". І ми як і раніше розраховуємо на співпрацю з Україною, щоб відібрати найкращих кандидатів в Україні для тренування військовими США", - сказав Кірбі.

При цьому представник Держдепу, коментуючи події в Мукачевому, назвав їх неприйнятними.

"Насильство подібного роду абсолютно неприйнятно, абсолютно неприйнятно. І ми очікуємо, що всі українці, незалежно від їх поглядів або належності до організації, будуть поважати закон і порядок. Крім того, ми очікуємо, що всі непорозуміння вирішуватися мирним і законним шляхом. І тут немає місця для самосуду або пред'явлення вимог під дулом пістолета", - заявив Кірбі.

Він підкреслив, що влада України будуть вирішувати, яким чином буде врегульовано цей конфлікт, проте сподівається, що все буде завершено якомога швидше.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко на нараді з представниками силових відомств під час візиту в Закарпатську область заявив, що ніякого конфлікту між "Правим сектором" і державою немає.