ua en ru

В США є список із 12 підозрюваних в авторстві анонімної статті про Трампа, - NYT

В США є список із 12 підозрюваних в авторстві анонімної статті про Трампа, - NYT Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

Справжнього автора статті знає лише відділ NYT, який займається редакційними колонками

Білий дім має список з 12 осіб, яких підозрюють у авторстві критичної щодо президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа колонки для The New York Times, яку написав анонімний чиновник, що обіймає високу посаду в адміністрації американського президента. Про це повідомив один зовнішній радник, передає The New York Times.

Зазначається, що справжнього автора статті знає лише відділ NYT, який займається редакційними колонками.

Його ім'я не знають навіть журналісти, які висвітлюють діяльність Білого дому у газеті.

Анонімний автор став об'єктом полювання у Білому домі. Союзник Трампа сенатор Ренд Пол виступив із рекомендацією, щоб всі члени адміністрації президента пройшли перевірку на поліграфі.

Видання зазначає, що після публікації цієї статті Трамп почав сварити практично всіх своїх підлеглих. Повідомляється, що Трамп навіть вимагав від високопоставлених посадових осіб підписувати письмові свідчення, які можуть бути використані в суді у разі необхідності.

Нагадаємо, раніше NYT повідомляло, що Дональд Трамп і його колишній адвокат Майкл Коен збиралися скупити всі компрометуючі матеріали, які видання National Enquirer зібрало на політика з 1980-х років.

У виданні зазначали, що про існування цього плану, робота над яким так і не була завершена, раніше не повідомлялося. Зазначено, що ключовим свідком у цій справі буде виступати генеральний директор American Media (материнської компанії National Enquirer, - ред.) Девід Пекер. Прокурори надали йому частковий імунітет, щоб отримати свідчення на главу США.

Окрім того, раніше РБК-Україна писало, що Дональд Трамп заявив, що медіа-гіганти примушують мовчати мільйони людей. Крім того, Трамп наголосив, що люди повинні самі навчитися розрізняти правдиві новини від брехні.