ua en ru

Трамп намагався скупити компромат на себе, - NYT

Трамп намагався скупити компромат на себе, - NYT Фото: Дональд Трамп (GettyImages)

Видання National Enquirer збирало на політика компрометуючі матеріали з 1980-х років

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і його колишній адвокат Майкл Коен збиралися скупити всі компрометуючі матеріали, які видання National Enquirer зібрало на політика з 1980-х років. Про це пише видання The New York Times, посилаючись на свої джерела.

Видання зазначає, що про існування цього плану, робота над яким так і не була завершена, раніше не повідомлялося. Зазначено, що ключовим свідком у цій справі буде виступати генеральний директор American Media (материнської компанії National Enquirer, - ред.) Девід Пекер. Прокурори надали йому частковий імунітет, щоб отримати свідчення на главу США.

Підкреслюється, що Пекер протягом декількох десятиліть скуповував компромат на Трампа, але не давав йому ходу і заборонив своїм співробітникам використовувати накопичені матеріали під час президентської кампанії 2016 року, про що The New York Times розповіли кілька колишніх співробітників компанії Пекера.

Зазначено, що в серпні 2016 року American Media придбала права на історію колишньої моделі Playboy Карен Макдугал за 150 тис. доларів і зобов'язання використовувати ресурси видань групи для просування її кар'єри в якості спеціаліста з фітнесу. Але American Media так і не опублікувала її історію про інтимні стосунки з Трампом. Крім того, у справі фігурує епізод з виплатою 130 тис. доларів колишньої порноактриси Стефані Кліффорд, також відомої як Стормі Деніелс, яка стверджувала, що мала інтимні стосунки з мільярдером.

Також NYT вказує, що зараз невідомо, скільки матеріалів про Трампа все ще перебуває у розпорядженні American Media і чи цілі вони. Видання припускає, що деякі з них вже знищені. Слідчі не повідомили, чи отримали вони будь-які матеріали крім тих, які стосуються Макдугал і Кліффорд.

Нагадаємо, як раніше писало РБК-Україна, Трамп заявив, що медіа-гіганти змушують мовчати мільйони людей. Глава США підкреслив, що з цим неможливо щось зробити, навіть якщо доведеться слухати неправдиві новини.

Додамо, що раніше американський президент заявив, що до категорії "ворогів народу" слід відносити неправдиві новини. На його думку, велика частина видань поширюють неправдиві новини.