ua en ru

Британія має намір закликати Євросоюз до посилення санкцій проти Росії

Британія має намір закликати Євросоюз до посилення санкцій проти Росії Фото: прапор Великої Британії (flickr.com/defenceimages)

Глава британського МЗС вважає, що після Солсбері та анексії Криму на РФ слід чинити більший тиск

Глава МЗС Великої Британії Джеремі Гант збирається закликати країни Євросоюзу запровадити проти Росії уворіші санкції, ставши "пліч-о-пліч" із США. Про це йдеться у промові, з якою він виступить 21 серпня в Інституті миру у Вашингтоні, передає Reuters.

За інформацією агентства, міністр має намір підкреслити, що президент Росії Володимир Путін зробив світ більш небезпечним і що після нападу в британському Солсбері з використанням нервово-паралітичної речовини і анексії українського Криму ЄС має чинити на Москву більший тиск, змусивши Росію дотримуватися міжнародних норм.

"Сьогодні Сполучене Королівство просить своїх союзників піти далі і закликає Європейський союз забезпечити, щоб його санкції проти Росії були всеосяжними... Це означає, що ми повинні реагувати одностайно кожного разу, коли десь і колись будуть відбуватися порушення - від вулиць Солсбері до долі Криму", - йдеться у промові Ханта.

Голова британського МЗС вважає, що санкції ЄС проти Росії мають бути "всеосяжними" та Європі слід "по-справжньому стати пліч-о-пліч зі Сполученими Штатами".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що готовий розглянути скасування санкцій проти Росії лише у разі, якщо Кремль почне робити кроки для співпраці з США по Сирії та Україні.