ua en ru

США намагаються зірвати реалізацію "Південного потоку", - Путін

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що США намагаються зірвати будівництво "Південного потоку".

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що США намагаються зірвати будівництво "Південного потоку". Про це Путін заявив на прес-конференції у Відні, передає "Росія-24".

"І вони (США, - ред.) роблять все, щоб цей контракт зірвати. Тут немає нічого незвичайного. Використовуються і політичні засоби. Кажуть, що Європа занадто залежна від російського газу. Деякі наші партнери хочуть створити собі максимально зручні умови, хочуть мати контракти з багатьма партнерами. Те ж саме робимо і ми. Ось нещодавно ми підписали контракт на постачання газу в Китай", - сказав Президент РФ.

Путін нагадав, що ще в 1962 році США були проти поставок радянського газу до Австрії в рамках проекту "Газ в обмін на труби". В даний час США мають намір вийти на європейський енергоринок для продажу сланцевого газу. У зв'язку з цим Президент РФ нагадав, що трубний газ, який постачає Росія, в будь-якому випадку буде дешевше сланцевого газу, який може поставлятися в Європу в зрідженому вигляді.

"Що змінилося? Тепер вони хочуть поставляти свій скраплений газ. Але він буде не дешевше російського... Він буде точно дорожче, ніж наш трубний газ", - заявив Путін.