ua en ru

США продовжать допомагати НАБУ та САП, - Йованович

США продовжать допомагати НАБУ та САП, - Йованович Фото: Марі Йованович (РБК-Україна)

Посол США серед найважливіших завдань України назвала продовження реформи судового сектору та антикорупційних зусиль

Боротьба з корупцією - найважливіший виклик для українського уряду і народу загалом, Сполучені Штати пишаються, що надали підтримку створенню антикорупційних органів в Україні і продовжать допомагати їм. Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв’ю LIGA.net.

"Варто визнати, що у 2014 році і з того часу, президент, всі прем’єр-міністри і Верховна Рада дуже багато зусиль доклали, і проявом цього є заснування нових антикорупційних органів. Ми пишаємося тим, що надали підтримку створенню цих антикорупційних органів і продовжимо допомагати їм", - сказала посол.

Йованович також вважає створення Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованної антикорупційної прокуратури одним з основних досягнень України після Революції гідності.

"Стабілізація української економіки в 2014-2015 роках, очищення банківської системи, що було здійснено, дуже важливі кроки в антикорупційній боротьбі, зокрема заснування нових антикорупційних органів - НАБУ та САП, це все - досягнення", - сказала вона.

Водночас посол додала, що Україні треба продовжувати реформування країни, і серед найважливіших завдань - продовження реформи судового сектору та антикорупційних зусиль.

"Я думаю, що ці люди в НАБУ та САП добре працюють разом. І вони багато чого досягли, але зараз близько 100 справ, які вони розслідували та порушили, практично загальмовані на судовому рівні. Це показує необхідність заснувати незалежний Антикорупційний суд, який вже по суті справ має вирішувати, чи справді доведена вина, і в такому випадку людина відправляється у в’язницю, чи навпаки має бути звільнена", - наголосила Йованович.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник вважає, що обвинувачення генпрокурора Юрія Луценка на адресу НАБУ заважають роботі Бюро.