ua en ru

США закликають Угорщину не використовувати НАТО в двосторонніх переговорах з Україною

США закликають Угорщину не використовувати НАТО в двосторонніх переговорах з Україною Фото: посол США в НАТО Кей Бейлі-Хатчінсон (gettyimages.com)

Посол США в НАТО повторила заклик до Угорщини припинити перешкоджати співпраці Альянсу з Україною

Посол Сполучених Штатів в НАТО Кей Бейлі-Хатчінсон повторила заклик до Угорщини припинити перешкоджати співпраці Альянсу з Україною. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

"Ми продовжуємо закликати Угорщину не використовувати двосторонні розбіжності всупереч зобов'язанням НАТО співпрацювати з Україною", - сказала посол.

Американські представники, як і раніше відзначали, що Будапешт не повинен зловживати становищем члена НАТО для вирішення спорів з іншими країнами.

За її словами, "для України, яка відчуває російську агресію у себе на території, важливо, щоб ми допомагали їй всіма можливими способами, щоб стримати російську агресію".

Також посол висловила надію, що Угорщина "окремо врегулює з Україною свої розбіжності з приводу закону про освіту".

За її словами, після врегулювання розбіжностей з Україною "Угорщина зможе приєднається до нас в НАТО, щоб допомагати Україні всіма способами зберегти її суверенну територію і стабілізувати її демократію".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко домовився з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном про продовження діалогу на рівні глав зовнішньополітичних та освітніх відомств про імплементації статті про мову навчання нового українського закону "Про освіту".

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Угорщини Тамас Менцер заявив, що позиція Угорщини по відношенню до України залишається незмінною і Угорщина продовжить блокувати її прагнення до євроатлантичної інтеграції.