ua en ru

США закликають РФ негайно звільнити Савченко

США закликають РФ негайно звільнити Савченко Фото: США закликають РФ негайно звільнити Надію Савченко

Вирок Савченко суперечить зобов'язанням, які Росія взяла на себе за мінськими угодами

Представник Державного департаменту США Джон Кірбі закликав Російську Федерацію негайно звільнити українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко. Про це йдеться у повідомленні ВВС Україна.

Як повідомляється, Кірбі зазначив, що вирок Савченко суперечить зобов'язанням, які Росія взяла на себе за мінськими угодами.

"Надія Савченко заслуговує на те, щоб повернутися додому до своєї родини та друзів, та приєднатися до своїх колег у Раді в розбудові кращого майбутнього для своєї країни... Ми повторюємо наш заклик до Росії негайно звільнити Надію Савченко та інших незаконно затриманих осіб", - заявив Кірбі.

Він також наголосив, що визнання її винною та винесення вироку "показує кричущу зневагу до принципів правосуддя і суперечить зобов'язанням Росії за Мінськими угодами".

Зазначається, що за словами Кірбі, Росія незаконно утримувала Надію Савченко майже два роки за безпідставними звинуваченнями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Майкл Джордж Лінк закликав Російську Федерацію негайно звільнити українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко.