ua en ru

США закликали Україну виконати всі вимоги ЄС, необхідні для підписання УА

Державний секретар США Вікторія Нуланд закликала Україну виконати всі вимоги Європейського Союзу, необхідні для підписання угоди про асоціацію. Про це вона вчора заявила на форумі Атлантичної ради, передає "Польське радіо".

"Особливо Україна має зробити три важливі кроки, щоб виконати вимоги ЄС. Ідеться про прийняття законів про реформу судової та виборчої системи і звільнення екс-прем'єр-міністра Тимошенко з в'язниці, щоб вона могла лікуватися" - сказала Нуланд.

Вікторія Нуланд підкреслила, що два тижні до саміту Східного партнерства у Вільнюсі, Україна, Молдова і Грузія знаходяться в "історичному моменті".

Американська політик також запевнила, що США підтримують процес наближення цих країн до ЄС, і хотіли б, щоб усі три країни приєдналися до європейської сім'ї, а громадяни цих держав, подорожували до ЄС без віз, і отримали вигоду від торговельного співробітництва.

"Усі дивляться тепер, чи Україна зробить правильний вибір, проте ми не повинні не дооцінювати того, що протягом останніх шести місяців вже прийнято 18 різних законопроектів лише тому, що був тиск з боку ЄС" - додала американська держсекретар.