ua en ru

США закликали РФ негайно звільнити Сенцова і Кольченко

США закликали РФ негайно звільнити Сенцова і Кольченко Фото: Олександр Кольченко та Олег Сенцов

Українцям загрожує від 12 до 23 років позбавлення волі

Сполучені Штати Америки закликали Росію негайно звільнити громадян України Олега Сенцова і Олександра Кольченко, яким загрожує 23 і 12 років позбавлення волі відповідно. Про це йдеться в заяві посла США при ОБСЄ Деніела Баэра, опублікованому в середу американським посольством у Києві.

"Сьогодні вранці з'явилися повідомлення про те, що російський прокурор попросив суд засудити Олега Сенцова до 23 років позбавлення волі, а Олександра Кольченко - до 10 років (насправді - до 12 років, - ред.). Замість цього вони повинні бути негайно звільнені", - сказано в заяві.

Як наголошується, що Росія ігнорує свої зобов'язання у відповідності з Мінськими угодами, які закликають до звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб.

"Закликаємо Російську Федерацію виконати свої міжнародні зобов'язання і негайно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних під вартою громадян України", - заявив Баер.

Посол США при ОБСЄ також підкреслив, що рішення Росії перенести суд над депутатом Верховної Ради Надією Савченко з Москви в Ростовську область, до якої обмежений доступ московських ЗМІ та дипломатичних місій, не сприяло зміцненню впевненості у справедливості цих розглядів.

Як повідомлялося, вирок українцям Сенцову і Кольченку оголосять 25 серпня.