ua en ru

США віддані стратегічному партнерству з Україною, - Меттіс

США віддані стратегічному партнерству з Україною, - Меттіс Фото: Джеймс Меттіс (flickr.com-Jim Mattis)

США наполягають на виконанні РФ мінських домовленостей

Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час візиту в Україну має намір підтвердити стратегічне партнерство Вашингтона і Києва. Про це він заявив у неділю, 20 серпня, йдеться на сайте Пентагону.

"Я їду в Україну, щоб відзначити День Незалежності України, і просто щоб переконатися, що вони знають, що ми усвідомлюємо цінності і те, що вони намагаються зібрати з історії, яка в них була. Нелегко зробити демократію. Нелегко створити суверенну державу, особливо зараз, коли Росія порушує територіальну цілісність. Тому я збираюся піти на парад там в День незалежності, і я планую зустрітися з президентом Порошенком і міністром оборони Полтораком, і підкреслити нашу відданість стратегічному партнерству і нашу підтримку їх суверенітету і територіальної цілісності та дати поради щодо нарощування потенціалу своїх сил", - сказав Мэттис.

Він також нагадав, що в той же час до Києва приїде спеціальний представник США по Україні Курт Волкер.

"Як і в багатьох інших місцях в світі, зараз я підтримую дипломатичне керівництво, зусилля держсекретаря Тіллерсона, щоб працювати з нашими союзниками по НАТО і Україною і продовжувати наполягати на виконанні Росією зобов'язань по мінським домовленостям. І це включає негайне припинення вогню, виведення важкої зброї і безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ", - додав міністр оборони США.

Нагадаємо, WSJ повідомляла, що Пентагон і Держдеп США розробили план поставок зброї Україні.