ua en ru

Пентагон і Держдеп США розробили план поставок зброї Україні, - WSJ

Пентагон і Держдеп США розробили план поставок зброї Україні, - WSJ Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

У США заявляють про розроблений план поставок протитанкових ракет та іншої зброї

Міністерство оборони США та Державний департамент розробили план поставок зброї Україні та домагаються схвалення Білого дому, передає The Wall Street Journal з посиланням на чиновників США.

За словами американських військових чиновників і дипломатів, поставки оборонної зброї призначені для попередження агресивних дій Москви на сході України. У той же час рішення про поставки не прийнято і ще не обговорювалося в Білому домі, а президент США Дональд Трамп не поінформований про план і його позиція невідома.

Також в WSJ відзначили, що представник прес-служби Пентагону підтвердив, що США не виключають варіант поставок летальної зброї. Однак, за даними джерел, глава Пентагону Джеймс Меттіс вже схвалив план поставок.

Крім того, повідомляється, що відповідно до пропозиції Пентагону і Держдепартаменту США йдеться про можливі поставки до України протитанкової зброї, ракет Javelin, а також зенітної зброї. Згідно із заявою чиновників, план складається в розгортанні озброєнь далеко від лінії розмежування, щоб обмежити ризики ескалації конфлікту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США витратили понад 600 млн доларів на підготовку української армії з 2014 року. Крім того, в рамках роботи тільки Об'єднаної багатонаціональної групи підготовлено сім батальйонів ЗСУ, триває підготовка ще одного батальйону.