ua en ru

У США засудили сина депутата Держдуми РФ до 27 років за хакерство

У США засудили сина депутата Держдуми РФ до 27 років за хакерство Фото: у США засудили сина депутата Держдуми РФ до 27 років

Сина депутата Держдуми від ЛДПР звинуватили в причетності до хакерства

Суд у США засудив сина депутата Держдуми РФ від ЛДПР Романа Селезньова до 27 років ув'язнення у справі про кіберзлочинність. Про це повідомляє РБК.

Як наголошується, його звинуватили у крадіжці і продажі 1,7 млн номерів кредитних карт.

Повідомляється, що Федеральний суд штату Вашингтон у Сіетлі виніс вирок громадянину Росії, сину депутата Держдуми від ЛДПР Валерія Селезньова Роману, який звинувачується у причетності до банківського кіберзлочинництва, збиток від якого оцінюється в 170 мільйонів доларів.

Сам Селезньов після винесення вироку суддею заявив, що справу проти нього політично мотивовано, назвав себе політв'язнем і попросив допомоги уряду Росії.

Раніше, незадовго до засідання суду, Селезньов підписав зізнання. Незважаючи на це, прокурори не стали пом'якшувати свої вимоги і вимагали засудити росіянина до 30 років ув'язнення.

Роман Селезньов був затриманий під час своєї відпустки в липні 2014 року в міжнародному аеропорту Мальдівської Республіки американськими спецслужбами. В цей же день його доставили на острів Гуам.

У США засудили сина депутата Держдуми РФ до 27 років за хакерство

Фото: у США засудили сина депутата Держдуми РФ до 27 років за хакерство

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник помічника держсекретаря США з військово-політичних питань посол Тіна Кейданов 23-29 квітня відвідає Німеччину, Естонію і Україну для обговорення питань міжнародної безпеки.