ua en ru

США надасть ДПС додаткову допомогу на 750 тис. дол

США надасть ДПС додаткову допомогу на 750 тис. дол Фото: Олег Слободян

США подарували ДПС два броньованих автомобілі Chevrolet

Уряд США надасть Державній прикордонній службі (ДПС) України додаткову технічну допомогу на суму 750 тис. дол. Про це в ході брифінгу заявив прес-секретар голови Держприкордонслужби Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора, 22 липня, окрему комендатуру охорони та забезпечення ДПСУ, яка знаходиться в Бортничах, відвідав заступник держсекретаря США з міжнародних питань у сфері безпеки та боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Вільям Броунфильд. Під час зустрічі з першим заступником голови ДПС Василем Серватюком обговорювалися питання щодо подальшої співпраці у сфері міжнародно-технічної допомоги. Зокрема, було прийнято рішення про надання урядом США додаткової технічної допомоги в розмірі 750 тис. дол. з метою удосконалення управління діяльності відділень прикордонної служби", - заявив Слободян.

За його словами, мета цього проекту - подальше удосконалення інтегрованого управління кордоном.

Також спікер ДПС повідомив, що в рамках візиту Вільям Броунфильд вручив персоналу прикордонного відомства ключі від двох броньованих автомобілів Chevrolet.

"Загалом, у рамках проекту посилення можливостей ДПС у сфері виконання службової діяльності, прикордонним відомством протягом минулого року було отримано автомобільну техніку, тепловізійні прилади і засоби індивідуального захисту на суму майже 8,6 млн доларів США", - розповів Слободян.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі і заступник державного секратаря США Вільям Броунфильд 21 липня в Одесі підписали угоду про реалізацію проектів міжнародної технічної допомоги.