ua en ru

США витратять 380 млн доларів на кібербезпеку виборів

США витратять 380 млн доларів на кібербезпеку виборів Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Влада американських штатів направить близько двох третин усіх коштів на покупку нового обладнання для голосування

Влада американських штатів направить близько двох третин усіх коштів, виділених на забезпечення безпеки виборів, на покупку нового обладнання для голосування і зміцнення кібербезпеки виборчого процесу. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Повідомляється, що не всі плановані поліпшення вдасться втілити в життя до проміжних виборів у конгрес у листопаді цього року.

Всього Конгрес США виділив штатам 380 млн доларів, з них близько 134,2 млн доларів буде витрачено на покращення кібербезпеки виборів протягом п'яти років, а 102,6 млн доларів піде на закупівлю обладнання для голосування. Зокрема, Штатам необхідно замінити повністю електронні автомати для голосування на папір. У той же час, в Комісії забезпечення виборів США уточнили, що 96% коштів вже направлені в штати, які збираються освоїти їх за два-три роки.

"Штати використовують ці гроші за призначенням, для зміцнення безпеки", - сказав голова комісії Томас Хікс.

Нагадаємо, раніше радник президента США з національної безпеки Джон Болтон розповів про чотирьох країнах, з приводу яких є побоювання потенційного втручання у вибори, які відбудуться в країні в 2018 році.