ua en ru

США допоможе Молдавії з євроінтеграцією, реформами та врегулюванням придністровського конфлікту

Сполучені Штати Америки нададуть Молдавії допомогу в процесі європейської інтеграції, проведення економічних реформ і в мирному врегулюванні придністровського конфлікту. Про це повідомляє РБК з посиланням на брифінг сенатор-республіканець Джон Маккейна в Кишиневі.
Маккейн сказав, що США підтримують демократичні перетворення в Молдові, вони задоволені ходом реформ, реалізованих владою республіки, і будуть підтримувати їх проведення і надалі, надаючи всіляку допомогу, в тому числі, економічну. Американський сенатор відзначив також готовність підтримати прохання молдовської влади і сприяти скасуванню поправки Джексона-Веніка щодо Молдови, пообіцявши виступити з цією позицією у Вашингтоні.
Маккейн підкреслив, що США нададуть Молдові підтримку як у процесі європейської інтеграції, так і врегулювання придністровського конфлікту, висловивши надію на швидке відновлення офіційних переговорів з придністровського врегулювання у форматі "5 +2" за участю Росії, Україні, ОБСЄ (гаранти й посередники), ЄС і США (спостерігачі), а також представників Кишинева і Тирасполя (сторони конфлікту), висловившись також за виведення російських військ з території Молдови.