ua en ru

США підозрюють російський держбанк в махінаціях з борговими зобов'язаннями Мозамбіку, - WSJ

США підозрюють російський держбанк в махінаціях з борговими зобов'язаннями Мозамбіку, - WSJ Фото: США почали розслідування проти російського банку ВТБ (flickr.comMaurits Vermeulen)

Також у поле зору ФБР потрапили два великих європейських банка

Міністерство юстиції США та ФБР почали розслідування щодо російського банку ВТБ, швейцарського Credit Suisse, а також французького BNP-Paribas. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

Як повідомили джерела видання, зазначені банки можуть бути причетні до корупційних дій при продажу боргових зобов'язань Мозамбіку на суму 2 млрд доларів.

Слідство перевіряє всі обставини, за яких була укладена угода, після якої чиновники Мозамбіку можливо присвоїли зазначену суму.

У публікації наголошується, що регулятори в США, Великобританії і Швейцарії в минулому році почали розгляди за підозрою в порушенні цими банками законів, що стосуються операцій з цінними паперами. Нове розслідування американської влади є більш широким за обсягом і може спричинити за собою пред'явлення звинувачень в кримінальних злочинах. В рамках розгляду група співробітників ФБР в 2016 році відвідала столицю Мозамбіку.

У свою чергу, представники всіх банків відмовилися коментувати те, що відбувається, а уряд Мозамбіку не відповіло на запит газети.

Нагадаємо, Федеральна резервна система оштрафувала французької банківської групи BNP Paribas S. A. і деякі з її дочірніх компаній в США на 246 млн доларів за небезпечну і необґрунтовану практику на валютних (FX) ринках.