ua en ru

США оштрафувала банківську групу BNP Paribas на 246 млн доларів

США оштрафувала банківську групу BNP Paribas на 246 млн доларів Фото: США оштрафували власників Укрсиббанку за махінації на валютних ринках (РБК-Україна)

В Україні групі належить бренд Укрсиббанк

Федеральна резервна система оштрафувала французької банківської групи BNP Paribas S. A. і деякі з її дочірніх компаній в США на 246 млн доларів за небезпечну і необґрунтовану практику на валютних (FX) ринках. Про це йдеться в повідомленні американського відомства.

Комісія прийняла таке рішення після виявлення недоліків у нагляді BNP Paribas і внутрішнього контролю трейдерами FX, які купують і продають долари США та іноземну валюту для власних рахунків для клієнтів.

Фірма не змогла виявити і зафіксувати того, що її трейдери використовували електронні чати для спілкування з конкурентами про їх торгових позиціях.

Наказ правління групи вимагає, щоб BNP Paribas поліпшив свій нагляд і контроль над ним, пов'язані з фірмами, що займаються торгівлею іноземною валютою.

У січні 2017 року правління постійно забороняло колишньому трейдеру BNP Paribas Джейсону Кацу брати участь у банківській індустрії за його маніпулювання цінами FX. Рада також забороняє фірмі повторно використовувати людей, які були залучені в зазначені махінації, навіть якщо вони робили їх під примусом.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, фінансові відомства за податковим кримінальних справ і розслідування порушень податкового законодавства у Федеративній Республіці Німеччина проводять розслідування щодо понад 20 міжнародних банків і їх ділових партнерів, в число яких увійшла і банківська група BNP Paribas.