ua en ru

США підтримують Туреччину в боротьбі з курдами і ИГИЛ, - Трамп

США підтримують Туреччину в боротьбі з курдами і ИГИЛ, - Трамп Фото: Дональд Трамп

У США гарантують недопущення формування зон безпеки для терористів

Сполучені штати Америки підтримують Туреччину в боротьбі з терористичними організаціями Робоча партія Курдистану (РПК) і "Ісламська держава". Про це заявив президент США Дональд Трамп на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає "Агентство Анадолу".

"Висловлюємо співчуття близьким загиблих і підкреслюємо підтримку турецького народу. США підтримують боротьбу Туреччини з терористичними групами, подібними РПК і ИГИЛ, і гарантуємо недопущення формування зон безпеки для терористів", - сказав Трамп.

Крім того, Трамп заявив про готовність співпраці з Ердоганом у боротьбі з терористичними погрозами.

"Я з нетерпінням чекаю співпраці з президентом Ердоганом в напрямку встановлення миру і стабільності на Близькому сході, боротьби з загрозами та формування гідного майбутнього для народів", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав план озброєння сирійських курдів, який США вважають важливими союзниками в боротьбі проти "Ісламської держави" в Іраку і Сирії. Віце-прем'єр-міністр Туреччини Нуреттин Чаникли заявив, що сподівається на скасування рішення США.