ua en ru

США перенесли переговори з ЄС про створення ЗВТ з причини бюджетноі кризи

Майбутній наступного тижня другий раунд переговорів США і Європейського Союзу (ЄС) про створення зони вільної торгівлі відкладається із-за американського бюджетного кризи. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на агентство AFP.

Як пояснив представник Єврокомісії, американська сторона по телефону поінформувала єврокомісара з торгівлі Карела де Гюхта про те, що делегація США не зможе вирушити в Брюссель у зв'язку з введеними фінансовими обмеженнями.

У Вашингтоні наголошують, що перенесення переговорів не позначиться на кінцевої мети - укладення угоди про зону вільної торгівлі, консультації будуть відновлені як можна швидше.

Через бюджетний конфлікт і припинення фінансування в США в неоплачувану відпустку було відправлено сотні тисяч державних службовців. Вимушені заходи торкнулися і міністерство фінансів, в тому числі відділ, який контролює санкції проти Ірану та Сирії, відзначає агентство Reuters. За словами прес-секретаря Білого дому Джея Карні, 175 співробітників відділу на робочих місцях залишилися лише 11 осіб.