ua en ru

США передали 3 обладнані мобільні лабораторії для української армії

США передали 3 обладнані мобільні лабораторії для української армії Фото: мобільні лабораторії

Приблизна вартість цих автомобілей складає 13 млн гривень

Сполучені Штати Америки передали три обладнані мобільні лабораторії для Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"29 вересня, в Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь" відбулася передача гуманітарної допомоги від уряду США у вигляді обладнання мобільних лабораторій закладам державної санітарно-епідеміологічної служби Міністерства оборони України", - сказано в повідомленні.

Приблизна вартість цих трьох автомобілей складає тринадцять мільйонів гривень.

США передали 3 обладнані мобільні лабораторії для української арміїФото: США передали ВСУ 3 мобільні лабораторії

США передали 3 обладнані мобільні лабораторії для української арміїФото: мобільна лабораторія

У відомстві зазначають, що основне призначення цих автомобілей — район проведення антитерористичної операції (АТО). Однак спочатку планується, що ці машини будуть працювати у Києві, Львові та Харкові.

"Протягом найближчого періоду, після підготовки усіх фахівців, ми відправимо автомобілі до району АТО, де вони працюватимуть по трьом основним напрямкам — ОТУ "Донецьк", ОТУ "Луганськ" та ОТУ "Маріуполь". За допомогою цих трьох обладнаних мобільних лабораторій на передовій стане можливим швидке здійснення бактеріологічних досліджень. Згортання і розгортання цих автомобілей займає лише дві години", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, у кінці серпня представники збройних сил США передали п'ять перших (із запланованих 40) автомобілів "BURTEK B4731" медичної евакуації для потреб українських воїнів.