ua en ru

США передадуть Україні фактично нові катери "Айленд", - Воронченко

США передадуть Україні фактично нові катери "Айленд", - Воронченко Фото: Ігор Воронченко (mil.gov.ua.jpg)

Кораблі переобладнають під вітчизняне артилерійське озброєння, додав командувач Військово-морських сил Збройних сил України

Україна може отримати американські катери "Айленд" на початку вересня 2019 року. Про це повідомив командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко у інтерв'ю ВВС, повідомляє РБК-Україна.

"За попередніми розрахунками, переміщення відбудеться у кінці серпня - на початку вересня 2019 року. Строки передачі обумовлені проведенням регламентних робіт, випробуваннями з екіпажами та переміщенням "Айлендів" на суднах до Чорного моря. Хто б що не казав, зокрема й у російських ЗМІ, ніби вони іржаві - нам передадуть фактично нові кораблі", - сказав Воронченко.

Кораблі переобладнають під вітчизняне артилерійське озброєння.

"Є амбітні програми щодо встановлення на них протимінних та протичовнових станцій, а також станцій протидиверсійної боротьби", - зауважив командувач ВМС.

Нагадаємо, 27 вересня адмірал берегової охорони США Майкл Макалістер повідомив, що США передали ВМС України два патрульних катери типу Island. Церемонія передачі катерів Україні проходила у Балтиморі (штат Меріленд, США). В ній приймали Президент України Петро Порошенко, дружина президента Марина Порошенко, посол України в США Валерій Чалий та віце адмірал берегової охорони Майкл Макалістер.