ua en ru

США озвучать умову зняття санкцій з Північної Кореї, - WSJ

США озвучать умову зняття санкцій з Північної Кореї, - WSJ Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

Якщо КНДР готова швидко перейти до денуклеаризації, то це буде великим успіхом, заявили у Трампа

Американський лідер Дональд Трамп у ході саміту з головою Північної Кореї Кім Чен Ином закличе КНДР діяти швидше, щоб ліквідувати її ядерний потенціал, що і стане умовою для зняття санкцій з КНДР. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal (WSJ), посилаючись на джерела в адміністрації американського президента.

"Коли президент (США, - ред.) говорить, що він не допустить помилок минулого, це означає, що Штати не робитимуть істотних поступок, таких як зняття санкцій, до тих пір, поки Північна Корея практично завершить свої ядерні програми і не знищить весь ядерний арсенал", - підкреслив у бесіді з WSJ старший співробітник адміністрації Трампа.

Так, за даними джерел видання, саме питання щодо темпів знищення Пхеньяном своєї ядерної зброї і графік звільнення КНДР від американських санкцій будуть основними темами зустрічі лідерів держав.

"Якщо Північна Корея готова швидко перейти до денуклеаризації, то це буде великим успіхом. УВсілякі хороші речі можуть трапитися", - заявив співрозмовник.

Нагадаємо, раніше Трамп повідомив, що США ще нічим не поступалися Північній Кореї, проте КНДР уже відмовилася від ядерних випробувань і закрила ядерний полігон.