ua en ru

США заперечують причетність до публікації "панамських документів"

США заперечують причетність до публікації "панамських документів" Фото: Держдеп заперечує причетність США до витоку "панамських документів"

У Держдепі визнали факт фінансування організації, яка проводила розслідування, але гроші виділялися не під конкретно цей випадок

Влада США не мають відношення до витоку документів панамської юридичної компанії Mossack Fonseca. Про це заявив представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає BBC.

Тонер сказав, що американські влади не мають ніякого відношення до витоку документів, а також не були обізнані про журналістському розслідуванні, заснованому на цій витоку.

При цьому він визнав, що організації, які займалися розслідуванням дійсно фінансувалися Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), але кошти виділяються на журналістські розслідування в цілому, а не на пошук компромату проти інших країн.


Тонер уточнив, що влада США на даному етапі не планують коментувати зміст "панамських документів".

Нагадаємо, раніше Міжнародна некомерційна організація WikiLeaks повідомила, що офшорний скандал був профінансований агентством США з міжнародного розвитку та мільярдером Джорджем Соросом.