ua en ru

США відклали рішення про вихід із Паризької кліматичної угоди

США відклали рішення про вихід із Паризької кліматичної угоди Фото: Білий дім США

Причиною вказаного рішення називають "труднощі з датою" наради

Влада США відтермінувала рішення про вихід країни з Паризької угоди щодо захисту клімату та обмеження парникових викидів. Призначену на 9 травня зустріч урядових радників із підготовки відповідного документу перенесено на невизначений термін, передає з посиланням на свої джерела в адміністрації Дональда Трампа агентство Reuters.

Зазначено, що причиною вказаного рішення називають "труднощі з датою" наради. Метою зустрічі було подолати внутрішні розбіжності навколо того, чи повинен глава США Трамп дотримуватися своєї передвиборної обіцянки припинити участь США у Паризькій угоді 2015 року.

Інформація про невизначеність у Вашингтоні з'явилася на тлі активних спроб світової спільноти переконати США не відмовлятися від участі в Паризькому кліматичному договорі. Зокрема 8 травня учасники конференції ООН щодо клімату, що проходить у Бонні, закликали американську адміністрацію не виходити з глобальної угоди по клімату.

Нагадаємо, раніше новообраний президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з президентом США Дональдом Трампом заявив, що буде захищати угоду про зміну клімату, узгоджену в Парижі в 2015 році.