ua en ru

США відмовляються від участі у глобальному договорі про міграцію

США відмовляються від участі у глобальному договорі про міграцію Фото: Ніккі Хейлі (unmultimedia.org)

Документ, прийнятий Бараком Обамою, не відповідає інтересам країни

Влада США прийняла рішення відмовитися від участі у глобальному договорі про міграцію. Про це заявило постійне представництво США при ООН в суботу, 2 грудня, передає DW.

"Нью-йоркська декларація містить безліч положень, які не відповідають політиці США у сфері міграції та біженців, а також принципам адміністрації Трампа", - сказано в заяві постпредства.

Також у повідомленні наголошується, що США приєдналися до Нью-йоркської декларації по біженцям ще в 2016 році, коли посаду президента країни займав Барак Обама. Згідно з документом, у 2018 році все 193 країни - члени ООН приймуть договір про управління потоками міграції та заходи щодо біженців.

Постпред США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що США мають намір самі визначати свою міграційну політику.

"Америка пишається нашою спадщиною іммігрантів і нашим давнім моральним лідерством в наданні підтримки мігрантів та біженців в усьому світі... Але наші рішення про імміграційну політику завжди повинні прийматися тільки американцями", - сказала вона.

Нагадаємо, 13 листопада федеральний апеляційний суд в Сан-Франциско ухвалив рішення, згідно з яким останній антиміграційний указ президента країни Дональда Трампа є лише частково правомірним.