ua en ru

США відмовилися укладати з РФ договір про невтручання у внутрішні справи

США відмовилися укладати з РФ договір про невтручання у внутрішні справи Фото: логотип держдепартаменту США (flickr.com/secdef)

Йдеться про взаємну угоду про невтручання у внутрішні справи одне-одного

Адміністрація президента США Дональда Трампа відкинула пропозицію Росії про укладення взаємної угоди про невтручання у внутрішні справи одне-одного. Про це повідомили три анонімні представники Білого дому, передає BuzzFeed News.

Як розповіли співрозмовники видання, Москва запропонувала таку угоду 17 липня, коли один із російських дипломатів приїхав до Вашингтона з метою поговорити про те, "чи може Росія втрутитися у вибори, які будуть проходити в США в 2018 році".

Зокрема джерела розповіли, що домовленість про взаємне невтручання запропонував заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков під час зустрічі з заступником держсекретаря США Томасом Шенноном.

Зазначено, що під час переговорів, які відбулися 17 липня, Рябков вручив Шеннону документ, в якому і було прописано пропозицію Росії. Після ознайомлення з пропозицією, США відмовилися укладати з Москвою домовленість про взаємне невтручання.

"Ми сказали: Дякуємо, але зараз не час для цього", - сказав представник Держдепартаменту.

Нагадаємо, в США ведеться розслідування про можливе втручання Росії в американські президентські вибори, які відбулися в 2016 році. Спочатку його вело ФБР, а тепер - офіс спецпрокурора Роберта Мюллера. У січні Національна розвідка США опублікувала частину доповіді "Оцінка діяльності та намірів Росії в недавніх виборах у США". У цьому документі йдеться про те, що президент РФ Володимир Путін наказав організувати кампанію щодо втручання у вибори, щоб "очорнити Хілларі Клінтон", тому що в Москві вважали Трампа більш кращим кандидатом.