ua en ru

США помилково завдали авіаудару по сирійських повстанцях

США помилково завдали авіаудару по сирійських повстанцях Фото: США завдали удару по дружніх сирійських повстанцях

Під час бомбардування загинули 10 учасників загону "Мутасім"

Американська авіація помилково завдала удару по дружніх США підрозділах повстанців у Сирії. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За інформацією видання, 27 і 28 травня 2016 року літаки здійснили серію авіаударів біля населеного пункту Мара. У заяві Міноборони США говорилося, що вони влучили по двох тактичних одиницях "Ісламської держави" і знищили два транспортних засоби угруповання.


Тим не менш лідери дружнього США загону "Мутасім" повідомили, що удар припав по них, причому тоді, коли вони вели бій з ІДІЛ.

Згідно з заявою загону, під час бомбардування загинуло 10 його учасників.

Представник загону повідомив, що американські військові вибачилися перед повстанцями.

Представник Центрального командування збройних сил США полковник Патрік Райдер визнав факт інциденту і повідомив WSJ, що військові вже почали розслідування.

"Ми будемо продовжувати надавати підтримку силам, які борються з ИГИЛ, і ми винесемо уроки з розслідування для вдосконалення наших операцій в подальшому", - заявив він.

На запитання, чому раніше Пентагон не повідомив про помилку, Райдер зазначив, що сили коаліції були обізнані про те, що удар припав по дружніх формуваннях, тільки через кілька днів після авіаударів.

Нагадаємо, 5 червня 2016 року майже 50 ударів було завдано по районах, контрольованих повстанцями, в околицях сирійського міста Алеппо, внаслідок загинули щонайменше 20 мирних жителів.