ua en ru

США вкотре закликають РФ припинити переслідувати кримчан

США вкотре закликають РФ припинити переслідувати кримчан Фото: посольство США в Києві (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

У посольстві відзначили одного зі зниклих у Криму - Тимура Шаймарданова

Посольство Сполучених Штатів Америки (США) в Україні вимагає від РФ припинити тактику примусових зникнень і катувань людей у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє посольство в Twitter.

У посольстві відзначили одного зі зниклих у Криму - Тимура Шаймарданова, який планував вранці піти до банку, а потім забрати свого 8-річного сина зі школи, але так і не прийшов до школи.

"Росія повинна повернути кримчан до їхніх сімей і припинити тактику примусових зникнень і катувань з метою переслідування та придушення їх політичного інакомислення", - зазначили у посольстві.

США вкотре закликають РФ припинити переслідувати кримчан

Раніше повідомлялось, у посольстві США в Україні закликали РФ припинити переслідування кримських татар. Зазначається, що йдеться в тому числі, про активістів Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваїтова, Нурі Примова та Руслана Зейтуллаєва.

Нагадаємо, місія ООН фіксує численні факти репресій в окупованому Криму. Грубі порушення РФ прав людини на території окупованого Криму стали підставою для звернення в Міжнародний суд з позовом про порушення норм Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.