ua en ru

США оголосили про скасування санкцій проти Судану

США оголосили про скасування санкцій проти Судану Фото: представник Держдепу Хізер Ноєрт

Санкції було запроваджено за підтримку тероризму 20 років тому

Сполучені Штати вирішили скасувати запроваджені 20 років тому економічні санкції проти Судану. Про це повідомила речниця Держдепартаменту США Хізер Ноєрт, передає DW.

З її слів, скасування накладених санкцій очікується 12 жовтня.

Таким чином, адміністрація президента Дональда Трампа визнає зусилля уряду Судану на підтримку перемир'я в країні, зокрема названо успішну співпрацю Судану й США з метою врегулювання локальних конфліктів і боротьби з тероризмом.

У американському зовнішньополітичному відомстві пояснили, що цьому кроку передували близько 16 місяців переговорів із суданським урядом, які розпочалися ще за адміністрації Барака Обами.

При цьому у Держдепі наголошують, що Судан має і надалі докладати зусиль у таких сферах, як захист прав людини та забезпечення права на віросповідання.

У Судані привітали цей крок з боку Вашингтона і назвали скасування деяких обмежувальних заходів "правильним рішенням".

Видання зазначає, що США наклали санкції проти Судану ще в середині 1990-х років у відповідь на звинувачення в бік суданського уряду в підтримці терористичних угруповань.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заблокував фінансування культурних і освітніх обмінів із низкою країн, у тому числі з Росією на 2018 фінансовий рік.