ua en ru

У США звинуватили у вбивстві оператора безпілотного Uber, який збив людину

У США звинуватили у вбивстві оператора безпілотного Uber, який збив людину Фото: Uber (flickr.com/Pensa Brasil)

У США пред'явлено звинувачення у вбивстві з необережності оператору безпілотного автомобіля компанії Uber, який у 2018 році збив людину. Автомобіль збив на смерть 49-річну Елейн Херцберг, яка переходила дорогу в недозволеному місці, у Фініксі, штат Аризона.

Про це повідомляє Reuters.

Від отриманих травм вона померла в лікарні. 46-річний Рафаель Васкес не визнав себе винним. Він був звільнений до суду, призначеного на лютий 2021 року. Компанія Uber відмовилася від коментарів.

Поліція заявляла, що аварії можна було уникнути, якби оператор безпілотного автомобіля не відвернувся на перегляд телешоу в мобільному телефоні.

Під час тестового заїзду Uber відключив системи автоматичного екстреного гальмування і поклався на резервного водія.

Uber закрив проєкт в Аризоні, а влада штату заборонила компаніям проводити тестування безпілотних автомобілів на загальнодоступних трасах.

Зазначимо, Uber працює в 63 країнах і понад 700 містах по всьому світу і має 91 мільйон активних користувачів кожен місяць, згідно з даними компанії.

Uber незабаром запустить послугу повітряного таксі в австралійському місті Мельбурн і у двох американських містах Даллас і Лос-Анджелес. Мельбурн обійшов міста Бразилії, Франції, Індії і Японії, які також розглядалися для запуску нового сервісу. У компанії уточнили, що тестові польоти почнуться вже в наступному році, а повномасштабний комерційний запуск запланований на 2023 рік.

Раніше Uber запустив в Індії послугу замовлення човнів. Ціна однієї поїздки в човні на шість або вісім місць, досягає 80 доларів, а човни до 10 місць - 132 долари за поїздку.