ua en ru

США стурбовані можливістю просування РФ вглиб України, - Обама

Сполучені Штати стурбовані можливістю подальшого просування Росії на територію України.

Сполучені Штати стурбовані можливістю подальшого просування Росії на територію України. Про це заявив Президент США Барак Обама на прес-конференції за підсумками саміту з питань ядерної безпеки в Гаазі, передає Associated Press.

Обама висловив застереження, що Президенту Росії Володимиру Путіну не слід вживати відповідних рішень і, на його думку, у Росії є можливість руху по іншому шляху.

Президент США зазначив, що світові лідери погодили рамки для прийняття подальших заходів проти РФ в тому випадку, якщо Москва почне просування вглиб України.

Він також зазначив, що якщо в українців є вибір, то їм краще вибудовувати відносини як з Європою, так і з Росією. Також Обама підкреслив, що США не визнають анексію Криму Росією.

Звернемо увагу, на прес-конференції Президент США назвав Росію "регіональною державою" і що її залученість в українські події продиктована слабкістю Москви, а не силою.

"Росія є регіональною державою, загрозливою деякими з її безпосередніх сусідів не від сили, а від слабкості", - сказав Обама.