ua en ru

В США занепокоєні ситуацією з політв’язнем Балухом

В США занепокоєні ситуацією з політв’язнем Балухом Фото: Володимир Балух (facebook.com petroporoshenko)

США також занепокоєні повідомленнями про смерть за сумнівних обставин людей в СІЗО

Тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан заявив, що Сполучені Штати Америки занепокоєні ситуацією з політв'язнем Володимиром Балухом, який голодує вже 43 дні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, США також занепокоєні повідомленнями про смерть за сумнівних обставин чотирьох людей в СІЗО в Сімферополі і закликають російські окупаційні органи Криму провести ретельне та незалежне розслідування цих смертей.

Зазаначимо, суд в Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років та 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Нагадаємо, раніше в МЗС заявили, що Україна посилить тиск на Російську Федерацію для звільнення політв'язня Володимира Балуха, який утримується в окупованому Криму в СІЗО Сімферополя. Федеральна служба безпеки Росії затримала Балуха в 2016 році за активну проукраїнську позицію, хоча офіційною причиною зазначено нібито зберігання боєприпасів і тротилових шашок.