ua en ru

США обіцяють надати "практичну допомогу" Міноборони України

США обіцяють надати "практичну допомогу" Міноборони України Фото: Степан Полторак, Ештон Картер і генсек НАТО Йенс Столтенберг

Американці допоможуть реформувати українське оборонне відомство

Сполучені Штати Америки мають намір надати Міністерству оборони України практичну допомогу в здійсненні системних реформ і розвитку оборонних спроможностей Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського оборонного відомства за підсумками зустрічі глави Міноборони Степана Полторака з американським колегою Ештоном Картером в Брюсселі.

У ході двосторонньої зустрічі, як наголошується, були обговорені практичні питання врегулювання кризи в Україні, поглиблення двостороннього співробітництва, а також визначено практичні напрямки співробітництва на найближчу перспективу.

"Американська сторона запевнила у подальшій підтримці України щодо стабілізації ситуації на Сході держави і якнайшвидшого подолання кризи, надання практичної допомоги Міністерству оборони України у здійсненні системних реформ і розвитку оборонних можливостей її Збройних сил", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, США розмістять важке озброєння в країнах Східної Європи для проведення військових навчань.