ua en ru

США не збираються вводити санкції щодо України та її політикам, - МЗС

Сполучені Штати Америки (США) не збираються вводити санкції по відношенню до України та її політиків.

Сполучені Штати Америки (США) не збираються вводити санкції по відношенню до України та її політиків. Про це на брифінгу заявив заступник глави МЗС України Андрій Олефіров, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цьому тижні ми провели переговори з американськими колегами у Вашингтоні... Нам не було озвучено американською стороною намір ввести санкції. Жодного слова про санкції у розмові з нашими американськими колегами і не було сказано. Зі мною про будь-які політичні чи фінансові санкції не говорилося на офіційному рівні ні в Державному департаменті, ні в Білому Домі", - заявив він.

При цьому Олефіров додав, що не коментує неофіційну інформацію про можливість санкцій або ж заборони на в'їзд, скасування віз низці чиновників і політиків.

Заступник голови МЗС повідомив, що американська сторона не озвучувала пропозицію надати свої можливості як посередників у переговорному процесі влади і опозиції в Україні.

"Такі пропозиції не звучали, але звучали заяви про те, що США будуть всіляко сприяти Україні, в тому числі в переговорному процесі з ЄС. Адже США вважають, що майбутнє України в ЄС", - додав Олефіров.

Відзначимо, раніше в Держдепі США повідомили про застосування візових санкцій для відповідальних за насильство проти учасників Евромайдана.