ua en ru

США не виключають можливості виїзду Тимошенко на лікування в Німеччину у форматі "тюремних канікул"

США не виключають можливості виїзду засудженої екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на лікування в Німеччину у форматі "тюремних канікул". Про це "Комерсант-Україна" повідомив заступник голови бюро з питань демократії, прав людини і праці держдепартаменту США Томас Меліа.

"Ми хочемо звільнення Юлії Тимошенко. Не так важливо, чи йде мова про звільнення для лікування або про якийсь інший шлях - головне, щоб цей шлях був узгоджений українськими політичними силами", - заявив Мелія.

Також американський політик, пославшись на думку представників ЄС, висловив упевненість, що угода про асоціацію не буде підписана без звільнення екс-прем'єра.

Крім того, за його словами, США наполягають, що в кінцевому підсумку Тимошенко повинна бути допущена до президентських виборів 2015 р.: "Її справа - приклад вибіркового правосуддя, і вона повинна вийти на волю, Тому немає ніяких причин як-небудь обмежувати її політичні права. Не повинно бути перешкод для її участі в майбутніх президентських виборах як кандидата".

Зазначимо, що вчора депутати Верховної Ради України перенесли розгляд питання про лікування Тимошенко за кордоном на наступний пленарний тиждень.