ua en ru

США називають терористичними дії загарбників адмінбудівель у східних областях України

США називають терористичними дії проросійських активістів, які захопили адміністративні будівлі в східних областях України.

США називають терористичними дії проросійських активістів, які захопили адміністративні будівлі в східних областях України. Про це журналістам заявив посол США в Україні Джеффрі Пайетт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми дуже стурбовані насильницьким захопленням державних установ на сході України. І ми засуджуємо терористичну тактику, яку використовували бунтівники в Луганській області. Вони використовували захоплення заручників і, за інформацією, у них була вибухівка. Дуже важливо, щоб українці докладали зусилля і працювали в єдності", - сказав Пайетт.

Він позитивно оцінив пропозицію прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про конституційної реформи, яка розширить права регіонів, а також спростував інформацію російських ЗМІ про наявність американських найманців в Україні.

"Ми хочемо заявити, що всі повідомлення в російській пресі про наявність нібито американських найманців в Україні - це повна брехня і фальсифікація... Ми бачимо велику мудрість в реченні прем'єр-міністра про конституційну реформу, що розширить права регіонів. Але цей процес повинен бути реалізований через демократичні механізми. Ми абсолютно відкидаємо синхронізовану ззовні тактику по захопленню установ на сході України. Ці насильницькі групи не відображають настрої людей на Донбасі і в Східній Україні", - додав він.