ua en ru

У США назвали смішними звинувачення у зриві "мирного процесу" в Сирії

У США назвали смішними звинувачення у зриві "мирного процесу" в Сирії Фото: війна в Сирії (un.org)

Минулого тижня США провели десятки авіаударів проти терористів ІДІЛ

Звинувачення Росією США в зриві мирного процесу" в Сирії є "смішними і абсолютно невірними". Про це йдеться у відповіді офіційного представника Пентагону Еріка Пахона, передає РБК.

"Не слід допускати пропагандистську кампанію, яка б затьмарила непохитну прихильність зусиллям наших партнерів, націлених на те, щоб терористи зазнали поразки", - йдеться в заяві.

Пахон зазначив, що минулого тижня США провели десятки авіаударів проти терористів ІДІЛ, а також надали підтримку іракським військовим і забезпечили початок завершальної фази звільнення Ракки від ісламських бойовиків.

"Збройні сили США і сили нашої коаліції атакують терористів ІДІЛ, де б вони не знаходилися. Російські військові сили, навпаки, зосередили велику частину своїх зусиль в Сирії, борючись з не пов'язаними з ІДІЛ опозиційними силами і атакуюч мирних жителів, які опинилися під перехресним вогнем", -додав Пахон.

Нагадаємо, раніше офіційний представник Міноборони Ігор Конашенков заявив, що США несуть відповідальність за "саботаж мирного процесу" в Сирії.