ua en ru

США знайшли компанію-розробника ракетних двигунів на заміну російським

США знайшли компанію-розробника ракетних двигунів на заміну російським Фото: США знайшли компанію-розробника ракетних двигунів на заміну російським

Нові ракетні двигуни ВЕ-4 будуть використовуватися в системі запуску наступного покоління Vulcan

Американський концерн United Launch Alliance (ULA) і компанія Blue Origin оголосили про підписання контракту на виробництво ракетних двигунів ВЕ-4, які повинні будуть замінити двигуни РД-180 виробництва Росії. Про це пише сайт Blue Origin.

Повідомляється, що нові ракетні двигуни ВЕ-4 будуть використовуватися в системі запуску наступного покоління Vulcan.

"Двигун ВЕ-4 є найбільш швидким шляхом до виробленої у США альтернативи російським РД-180. Його розробка йде за розкладом, який передбачає досягнення готовності до польоту в 2017 році і перший політ в 2019 році", - наголошується в Blue Origin.

Нагадаємо, міністр військово-повітряних сил (ВПС) США Дебора Джеймс повідомляла, що ВПС США намагаються максимально зменшити залежність США від російських ракетних двигунів РД-180, які необхідні для запуску супутників, у тому числі, військових і розвідувальних.

Раніше повідомлялося, що в Конгрес США внесли законопроект про оборонну політику, який забороняє купівлю російських ракетних двигунів.