ua en ru

США направлять в Україну на вересневі навчання 200 військових

Американська влада відправляє для участі у військових навчаннях в Україні 200 військовослужбовців зі 173-ї піхотної дивізії, що базується в Італії. Про це повідомив прес-секретар Пентагону Стівен Уоррен, передає ВВС.

Маневри "Швидкий тризуб" (Rapid Trident) пройдуть 16-26 вересня на прикордонній з Польщею території України. Крім американських солдат, в навчаннях задіють понад 1000 військовослужбовців з України, Азербайджану, Великої Британії, Канади, Грузії, Німеччини, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії та Іспанії.

"Швидкий тризуб" буде першою значною акцією по розгортанню американських сил в Україні з моменту виникнення кризи. Спочатку навчання, які до цього проводилися щорічно, повинні були пройти в липні, проте були відкладені через нестабільну ситуації в Україні. Крім того, в жовтні США мають намір направити на заміну більш легко озброєних сил десантників танки і 600 чоловік особового складу до Польщі, Естонії, Латвії і Литви для спільних маневрів.

Напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд України вніс на розгляд Верховної Ради закон про скасування позаблокового статусу української держави та про відновлення курсу на членство країни в НАТО.

Як повідомлялося, Велика Британія розглядає можливість відправки своїх військових на навчання в Україну у вересні.